Schoorsteenonderhoud

Schoorsteenonderhoud & ketelreiniging

Schoorsteenonderhoud

Schoorsteenonderhoud voorkomt veel problemen. Een schoorsteenbrand wegens slecht onderhoud van uw schouw kan ervoor zorgen dat uw huis en gezondheid aanzienlijke schade oploopt. Daarbij loopt u bovendien nog eens het risico om achter te blijven met een financiële kater.

Uw verzekering betaalt doorgaans niet uit als u niet kan aantonen dat uw schoorsteenonderhoud minder dan een jaar geleden gebeurd is. Als erkende schoorsteenveger krijgt u van mij aan het einde van de werken een attest als bewijs van het verplichte schoorsteenonderhoud voor uw brandverzekering.

Ketelreiniging

Schoorsteenonderhoud verplicht voor centrale stooktoestellen (centrale verwarming op gas of stookolie).

Ketelreiniging voor individuele stooktoestellen

Schoorsteenonderhoud & ketelreiniging voor individuele stooktoestellen is wettelijk niet verplicht. Denk hierbij aan stooktoestellen zoals een open haard, olie- of gashaard, waterboiler op gas, enzoverder. Maar hou er wel rekening mee dat uw huurcontract of verzekeraar dit wel kan eisen.

Ketelreiniging voor centrale stooktoestellen

Uw schoorsteen & ketel laten reinigen is voor centrale stooktoestellen wel wettelijk verplicht. Denk hierbij aan een centrale verwarming op gas of stookolie.

Centrale stooktoestellen en centrale verwarmingen moeten verplicht onderworpen worden aan een keuring voor ingebruikname. Verder is een jaarlijks schoorsteenonderhoud nodig voor stooktoestellen op stookolie en vaste brandstof. Een tweejaarlijks schoorsteenonderhoud is nodig voor stooktoestellen op gas.

Voor toestellen ouder dan 15 jaar is tevens een verwarmingsaudit verplicht.

Schoorsteenonderhoud & ketelreinging in gans Vlaanderen

Voor het reinigen van uw schoorsteen en CV ketel kan u een beroep doen op ons in gans Vlaanderen. Wij hebben schouwvegers in gans Vlaanderen die aangesloten zijn bij ons. Wij sturen uw aanvraag door naar schouwvegers in uw buurt. Zo bekomt u vaak de beste prijs. Deze service is volledig vrijblijvend.

Schuiven naar boven